KO IZ REŽE BANKOMATA POZABIŠ VZETI DENAR

No, pa se je zgodilo tudi meni. Dolgo sem se spraševala, kako je možno, da človek pri dvigu denarja iz bankomata pozabi, da bi bankovce dejansko tudi vzel iz reže, a zdaj vem – očitno se bo treba za večjo osredotočenost bolj dosledno lotiti vaje Srce vrtnice.

BankomatOb bankomatu je stalo dooolgo stojalo z oblekami iz sosednjega butika, kar me je sicer skrivalo pred potencialnimi zlonamernimi ogledi moje pin številke (ali česa podobnega), a me je skrilo tudi pred mojim kužkom. Nervozna, kam je zginil, sem hitro potegnila kartico iz reže in takoj stopila izza mavričnega blaga, a še isti hip pozabila, da se bo iz reže glavni zadetek šele prikazal.  :unsure:

Da bankovcev nisem vzela, sem opazila čez kakšnih deset minut na bencinski črpalki, kjer sem si nabavila svojo večerno zalogo sladkorja. Najprej me je presenetila odsotnost gotovine v denarnici, nato pa je dvom o tem, ali sem denar dejansko sploh dvignila ali pa se mi je to zgolj dozdevalo, pregnal pisk iz POS-terminala, ki je razodel nerodno situacijo – limit je presežen. Iz sramote me je na srečo rešila kreditna kartica.  :whistle:

Čeprav sem očitno v reži pozabila ‘zgolj’ dvajset evrov, je bilo popolnoma vseeno – ali pa če bi jih bilo 1000 – kajti bili so zadnji ‘dinarčki’ na bančnem računu. Tako sem šla seveda takoj v akcijo. Nisem se vrnila na kraj ‘kurjega zločina’, ampak sem se usedla pred računalnik, kjer sem iz forumov in člankov izvedela, da vzeti tako pozabljen denar pravzaprav predstavlja krajo in dolžnost vsakega zglednega državljana veleva, da najdeno vsoto odnese na banko ali pa policijsko postajo, sicer se zna na njegovih vratih pojaviti policist, ki se je do identitete osumljenca prikopal preko posnetkov s kamer.

Na srečo pa večina bankomatov denar v nekaj sekundah povleče nazaj. Izvedela sem tudi, da se mora oškodovanec lastne raztresenosti obrniti na svojo banko in tam vložiti vlogo za stornacijo dviga. Naslednje jutro sem res poklicala na svojo bančno poslovalnico in razložila, kaj se je storilo. Gospa je bila presenečena nad mojim klicem, pravzaprav je s precej sitnim glasom zabrundala, češ kaj zdaj pričakujem od nje in da naj se obrnem na banko, ki ji dotični bankomat pripada – ni pa pozabila dodati ‘pozitivnega motivacijskega’ vložka, češ da je denar najverjetneje vzel naslednji dvigovalec gotovine.

Kar sem tudi storila takoj zatem in se zaradi njenega odziva počutila še neumnejšo kot sicer. Zato nisem upala poklicati, ampak sem na splošni e-naslov za uporabnike poslala sporočilo z razlago dogodka in prošnjo za nasvet, kako ravnati naprej. Čez manj kot uro sem prejela prijazen odgovor, ki sem ga našla pravzaprav že pred tem na internetu, tj. da naj se obrnem na svojo banko in tam izpolnim obrazec za stornacijo dviga.

Torej je treba na banko, kjer očitno ne vedo, kako ukrepati v takih primerih, in jih poučiti tudi o prijaznem ravnanju z njihovimi strankami. Tam sem naletela ravno na osebo, ki je prejšnji dan ‘korektno pojasnila’, kako naredim nepotreben ovinek, da svoj denar dobim nazaj. Kdo bi si mislil, :wacko: bila je ista oseba, ki se je pred meseci namenila ukiniti limit na mojem bančnem računu in tudi kreditno kartico, ko sem prišla zgolj po spremembo matične banke, a je med postopkom ugotovila, da nimam zagotovljenih rednih prihodkov. Šele po zagotovitvi, da je to le začasno stanje in se na obzorju že jasno vidi novo delovno mesto (laž) ter manjšem izbruhu, češ zakaj v drugih poslovalnicah ob podobnih situacijah tega niso nameravali storiti, je odnehala in opravila, kar sem sprva želela – prenos pooblastila z ene na drugo enoto.

Kar me je seveda precej razjezilo. Svoj račun pri njih imam odprt že dvajset let, nikoli nisem ustvarjala nobenih problemov, redno jim nakazujem tudi provizije spletnega bančništva, res pa je, da kreditov nikoli nisem jemala – koristila sem le limit v višini 200 evrov, moj limit na kreditni kartici pa znaša 500 evrov. Vse skupaj nič, pravzaprav se mi dozdeva, da sem v najslabšem primeru zadolžena manj kot povprečni Slovenec.

No, tudi zagato glede stornacije dviga smo (po navodilih z moje strani nevidene ženske iz sosednje pisarne, ki je očitno poslušala dogajanje za ‘tankimi zidovi’) uspešno rešili. Izpolnila sem obrazec, v nekaj dneh so se odzvali tudi z banke, kateri pripada bankomat, in svojih 20 evrov sem dobila nazaj.

A ker nisem slišala nobenega opravičila zaradi očitno slabega dela nekoga na poslovalnici, kar meče slabo luč na vso ustanovo in sproža dvome o njihovih poslovnih dejanjih, sedaj seveda resno razmišljam o menjavi banke in odhodu nekam, kjer so prijaznejši, bolj razumevajoči, hitri, predvsem pa se spoznajo na svoje delo. Le … kje to že je?  B-)

Oneya

Ljubiteljica živali in narave, raziskovalka življenja, po izobrazbi sociologinja kulture in prof. slovenščine. Zanimajo me vse ravni bivanja, od fizičnega tlačenja Zemlje, pa vse do metafizičnih obiskov paralelnih svetov ... http://oneya.eu/

You may also like...

1 Response

  1. Oneya pravi:

    Hmm, poslovalnico, s katero nisem bila zadovoljna, so očitno nekaj mesecev zatem zaprli. :unsure:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)