PLAŽA ZA PSE – STELLA MARIS (UMAG)

Kje je v bližini luštna plaža za pse, da se lahko prepustimo morskim norčijam skupaj z našimi štirinožnimi ljubljenčki?

Zadnja leta sem se potikala predvsem po divjih plažah, kjer umik od ljudi omogoča več svobode, letos pa sem si zaželela počitniškega vzdušja, ki ga spodbuja dodatna ponudba urejenih plaž.

Kar se najbližje plaže za pse v Izoli tiče, lahko rečem le »hvala lepa, ampak ne,« brez sence, v nič kaj prijetnem ambientu, zato se je bilo treba obrniti drugam.

plaža za pse Izola

Plaža za pse v Izoli

V Italiji se stanje po spletni raziskavi zdi bolje, a so večinoma plačljive, vsaj kar se najbližje v Trstu tiče. Torej je bilo treba spet na Hrvaško, kar pomeni, da je šel denar za kosilo, kafetke, bambuse, vode in sladolede v blagajno pametnih sosedov.

plaža za pse

Veliko lepega sem slišala o plaži za pse v Umagu, turističnem naselju Stella Maris, in res nisem bila razočarana. Poleg množice barov, restavracij in različnih vrst plaž v bližini, se zdi tista za pse v primerjavi z izolsko pravi raj, kjer ne manjka prostora, spodoben dohod do vode in senčnih predelov, prav tako pa je poskrbljeno za ležalnike in senčnike – če si te seveda želite.

plaža za pse

Junija je večino barov že odprtih, parkirišče zaenkrat še ni bilo plačljivo, najde se tudi obilo primernih prostorčkov za umik od ostalih dopustnikov, da se psi lahko igrajo.

plaža za pse

plaža za pse

lovljenje storžev 🙂

plaža za pse

PLAŽA ZA PSE stella maris

 

 

Voda je za pasja bitja naravnost odlična (čeprav je popoldan prineslo nekaj trave), v celotnem zalivu nizka, tako da so psiči z veseljem čofotali naokoli. Primerna je tudi za takšne plašljivce, kot je moj ‘hrabri mišek’, ki se kvečjemu uleže v plitvino, da namoči trebušček – kar stori le, če mu je resnično vroče in ga ne plašijo valovi – v ‘globjo’ vodo, visoko vsaj do kolen, da lahko malo še zaplava, pa ga je treba vleči. Seveda moramo zato odrasla človeška bitja po mivki ali kamnih odbresti daleč na ‘odprto’ morje, da pridemo do prave ohladitve, kar pa je ob vseh srečnih jezikih v okolici več kot vredno.

 plaža za pse

 

Osvežitve je bilo dovolj, hitro ven …

 Pozno popoldan so na plaži ostali le še trije kužki s skrbniki, kar je vseeno spodbudilo redarja, da je sosednji par opozoril, naj svoja psa pripneta na povodec – isti hip, ko je bilo konec prostosti za pasja bitja, so sonce zakrili oblaki.

plaža za pse - stella maris

V naju se na srečo ni vtaknil in mirno sva lahko počivala dalje …  :heart:

Oneya

Ljubiteljica živali in narave, raziskovalka življenja, po izobrazbi sociologinja kulture in prof. slovenščine. Zanimajo me vse ravni bivanja, od fizičnega tlačenja Zemlje, pa vse do metafizičnih obiskov paralelnih svetov ... http://oneya.eu/

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)