VLAK ZA NEBESA NA ZEMLJI

Zgodba mlade učiteljice in njenega psa – Odiseja – na popotovanju iskanja smisla, ljubezni, sreče … Ljudje, ki jih srečuje, ter nenačrtovane dogodivščine podirajo predstave o sodobni ženski, ljubezni in erotiki, šolstvu, medijih, duhovnosti …

POGLAVJA

PROLOG – 3
1. POSTAJA: MORJE – 4
2. POSTAJA: ZMENKARIJE NA SOCIALNIH OMREŽJIH – 28
3. POSTAJA: EROTIKA – 85
4. POSTAJA: ODMIRANJE NA OBROKE – 116
5. POSTAJA: DVIG V SFERO SPIRITOV – 172
6. POSTAJA: ZRELOSTNI PREIZKUS – 238
7. POSTAJA: NOVI ZAČETKI – 258
8. POSTAJA: NEBESA – 282
9. POSTAJA: VRNITEV – 295
EPILOG – 296

AVTORICA

Oneya B. Rajšel sem na Filozofski fakulteti diplomirala iz ženskih literarnih likov in kot pisateljica uradno debitirala z novelo Poskusi vnovič in zopet znova, ki je na natečaju literarne revije Mladika v Trstu (2012) prejela prvo nagrado. Naslednja kratka zgodba Mavrično leto je našla svoje mesto v letnem zbiru slovenske fikcije Zvezdni prah 2012, potem pa sem svoje odseve sveta začela objavljati na spletni strani Igrišče življenja: šola za prihodnost. Vlak za nebesa na Zemlji predstavlja moj romaneskni prvenec.

KOMENTARJA PRVIH BRALK

Tako zanimivo, tako sočno, tako iz sebe, da branja niti pod razno ne bi mogla odložiti. Tudi odlomki, kjer je junakinja žalostna, razočarana in depresivna, so pisani na poseben (ne tipično jamrarski) način – s humorjem. Včasih sem se kakšnemu duhovitemu pasusu ali pobožni želji prav glasno nasmejala …

Ana, upokojena profesorica slovenščine

Navdušena sem! Ne vem, kdaj nazadnje sem brala knjigo, ki je tako pritegnila mojo pozornost. Po branju sem se odločila, da bom rekla NE vsemu, kar mi jemlje energijo in zlati čas!

Slavica, pomočnica vodje trgovine 

 

NAROČILO

Tiskano izdajo lahko naročite na nemškem ali ameriškem amazonu.

E-knjigo ali tiskano izdajo v angleščini lahko naročite na amazonu, najhitrejša dostava je z nemške strani:

Za uvod v bralno izkušnjo pa PROLOG iz romana

😉

Kako čudovit citat! Fantastičen moto življenja! Tega si želim!

My purpose on Earth is to experience the beauty of life.* 

Bi lahko to rekla zase? Profesorica, učiteljica, vodnica mladih, a moja podoba je krasila stran v Playboyu, plesala sem v striptiz baru in pustila svojo sled v pornografskih revijah.

Zaenkrat še ne …

Navadno se ljudje ne izkažemo za takšne, kot kaže prvi videz in namigujejo različne nalepke. Tudi jaz nisem izjema. Če bi najstniki, ki jih poučujem, ali njihovi starši vedeli … :rose:

Sicer pa … Kaj jih sploh lahko naučim? So vejice, priredja, značilnosti realizma in podobne teme res tako pomembne, da jim je treba nameniti leta brušenja možganov? Ali pa bi bilo za njih in zame bolje, če bi odkrito priznala, kdo sem in kaj počnem, ter z njimi delila vednost o storjenih napakah?

Če te sploh obstajajo. Morda gre res zgolj za lekcije ali kot je v spisu zapisala tudi 13-letna učenka: Življenje je vlak, v katerega vstopajo in izstopajo ljudje, postaje pa predstavljajo dogodke in izkušnje na naši poti …

*Moj namen na Zemlji je doživeti lepoto življenja.

 

 

 

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)